perjantai 1. elokuuta 2014

Isyyspakkaus & kolme viikkoa laskettuun päivään!


Tänään poksahtikin 37 raskausviikkoa täyteen! Se tarkoittaa tyypit nyt sitä, että laskettuun päivään on jäljellä enää tasan kolme viikkoa! Pieni tuuletus tähän väliin: Wuhuu! Tänään mulla on muuten pitkästä aikaa ollut sellainen olo, että ei väliä milloin se pienokainen sieltä ulos tulee, kun sen joka tapauksessa saan ihan pian syliini. Hyväähän kannattaa odottaa! ;)


Eilen kävin neuvolassa, ja tässä hieman kuulumisia. Pissa oli proteiineista puhdas, verenpaineet olivat 104/69 (eli hyvät), vauva oleskeli raivotarjonnassa ja oli jo (edelleen) tosi alhaalla, neukkulan täti tosin ei uskonut olevan vielä kiinnittynyt (vaikka lääkärin mielestä viimeksi oli). Vauvan sykkeet kuuluivat hyvin, tyttö tykkäsi potkiskella hoitajaa käteen. :D Kuulemma jalka varpaineen erottui hyvin masun läpi. Sf-mitta oli 32 niin kuin viikko sitten, hoitaja ei uskonut sen enää tästä kasvavan ainakaan (ei kuulemma ole enää edes tilaa). Eilen annoin myös strepto B-näytteen, ja tänään tuli soitto labralta, että se oli positiivinen. Eli kannan streptokokki B:tä, joka on usein kantajalleen oireeton, mutta voi tarttua synnytyksessä, jolloin vauva on hengenvaarassa. Siksi mun täytyy lähteä sairaalalle jo muita odottajia aikaisemmin (esim. heti vesien mennessä), että mulle ehditään laittaa antibioottia ennen kuin vauva syntyy. Huh, nyt vähän pelottaa, että osaan mennä sinne ajoissa, kun mulla on ollut niin paljon noita kivuliaita ennenaikaisia supistuksiakin (eilenkin säännöllisenä oli monta tuntia, kunnes lopahtivat)! Mutta kai sen sitten tietää...
Tein muuten Samille isyyspakkauksen. Raskaudessa ja vauvanodotuksessa kun äiti yleensä on kaiken keskipisteessä, niin ajattelin että isääkin on kiva huomioida. Siispä tein isillekin oman, nykyään muodissa olevan, isyyspakkauksen! Ideana on siis laittaa kaikkea kivaa vauvakrääsää + tavaroita joiden avulla selviää rankasta vauva-arjesta. Ensiksi ajattelin antaa tämän vasta tytön synnyttyä, mutta tajusin, että noita kirjoja voi esimerkiksi lukea hyvin jo etukäteen, niin olisi ehkä järkevämpi antaa jo nyt.
Tilasin netistä pakkaukseen söpön syöttöliinan tekstillä "tähtää ylemmäs isi!", ja tutin, jossa lukee "isin kulta". Lisäksi mukaan lähti vakavamman vanhemmuuden perusteoksen (Nicky & Sila Lee: Isän ja äidin käsikirja) lisäksi humoristinen, miehille suunnattu "vauvamanuaali" (Louis ja Joe Borgenicht: Vauva - omistajan opas), jossa siis opetetaan hoitamaan vauvaa vähän sellaisella autonkorjaustyylillä. Sitten lopuksi vielä mieheni rakastamaa herkkua suklaata, ja energiajuomaa piristämään valvottujen öiden jälkeen. :)
Olisin ostanut vielä sellaisen mahtavan superisi-paidan, mutta sen lahjaidean taidan säästää ekaan isänpäivään. ;) Mitäs sanotte isyyspakkauksesta? Itse ainakin tykkään ideasta tosi paljon, ja miehellekin näytti kelpaavan. Oli ihan otettu. :>


Huh, nyt viimein saatiin muuten meidän tiskikone asennettua, jee! Muokkasin muuten hieman blogin banneria, mitäs tykkäätte? Aion muuten tässä jossain vaiheessa ostaa paremman objektiivin, että saisin valovoimaisempia kuvia, jotka sitten voin laittaa vielä isommiksi! Mutta nyt tämä mamma suuntaa tästä mökille viikonlopun viettoon. Hyvää alkanutta elokuuta kaikille, nauttikaa vielä lämmöstä!


2 kommenttia:

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)