maanantai 11. elokuuta 2014

Colormask-kokeiluita

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Minäpäs päätin repäistä ja värjätä colormaskilla hiukseni (uuden raskausviikon kunniaksi) vaalean kupariseksi. Jotkut alusta asti mukana olleet muistavat varmaan, että tässä postauksessa mun tukka oli kanssa hieman punertava! Silloin olin juurikin pelleillyt näillä värimaskeilla. Mun tukka on siis oikeasti sellainen kuin te sen olette nyt blogissa nähneet, eli vaaleahko. Mä lopetin tukan värjäilyt joskus pari vuotta sitten (vai kuinkakohan kauan siitä on), koska halusin parantaa mun hiusteni kuntoa. Mutta colormaskit värjäävät vain sen hiuksen uloimman kerroksen, ja väri peseytyy pois muutaman shampoopesun jälkeen. :) Näillä voi siis aika huoletta leikkiä.
Käytin siis KC Professionalin Color maskia sävyssä "Mandarin". Näitä myydään ainakin kaikissa Sokos Emotioneissa. :) Tietääkseni ainakin nämä KC:n värimaskit on tarkoitettu värjätyn hiuksen värin säilyttämiseen ja kirkastamiseen, mutta minusta ainakin on hauska kokeilla, mitä eri sävyt tekevät omille, värjäämättömille hiuksilleni! Eiköhän siis aloiteta.
Tässä siis on mun tukkani luonnontilassaan. Tuollainen vehnänvaalea, ajan myötä tummunut pehko. Kuvassa yksi päivää ollut pesemättä. Aurinko lienee tehnyt muutaman vaalean raidankin tässä kesän aikana..
Pesin hiukset ensin syväpuhdistavalla shampoolla, jotta kaikki aineiden ja metallien kerrostumat saataisiin pois (ja tuloksesta tulisi mahdollisimman tasainen). Harjasin tukan ja truuttailin kunnolla väriä käteen, ja hieroin sitten mahdollisimman tasaisesti kaikkialle tukkaan (tarkistin peilillä tuloksen). Pidin väriä päässä n. 5 minuuttia, jonka jälkeen huuhtelin huolellisesti pois.
Tässä tukka melkein kuivuneena. Vaaleaksi jäi, ja paikoin näkyy tummempia kohtia. Kerrosten alimmat hiukset eivät värjääntyneet melkein ollenkaan.
Tänään kokeilin uudestaan, nyt laitoin väriä paljon enemmän ja pidin taas sen reilu viisi minuuttia. Tuloksena hieman tummempi sävy, osin tasoittunut, mutta edelleen mielestäni liian epätasainen. Joihinkin (kuivimpiin) kohtiin väri tarttui oikein hyvin, sen sijaan taas päänahkaa lähinnä olevat uudet ja hyväkuntoiset hiukset eivät värjääntyneet juuri lainkaan..
Tässä kuvassa näkyy hyvin (väsymykseni lisäksi), miten uusimmat hiukset jäivät aika lailla oman värisikseen.. Myös tummempia raitoja näkyy seassa. Toisaalta, eihän tämän tarvitsekaan olla täydellinen. :) Onhan se tukka nyt ainakin hieman luonnollisemman näköinen, kuin jos kaikki hiukset olisivat tismalleen samansävyisiä.. Sitäpaitsi tämä lähtee muutamissa pesuissa pois. Oletteko te leikkineet värimaskeilla? Millaisia lopputuloksia olette saaneet (millä sävyillä ja minkä väriseen tukkaan)? Harkitseeko joku värimaskien testailua? KC:n maskeista omistan vielä tuon sävyn "Vanilla", sitä voisi testata seuraavaksi, kun en yhtään muista, millainen lopputuloksesta tulee!

6 kommenttia:

 1. Oon kokeillut! Voi pitää vähän pidempääkin päässä, esim. 20min. Sävyttääää. :) -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, vois kokeilla seuraavaks vähän pidemmällä ajalla! ;)

   Poista
 2. Aika kivasti irtosi pigmenttiä, jotta lopputulos kuitenkin luonnollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin irtosi! Jos olisi pitänyt kauemmin, olisi varmaan irronnut vielä enemmän. Ens kerralla pitää uskaltaa kokeilla sitä! :p

   Poista
  2. Mä aion kanssa kokeilla piakkoin vähän vastaavaa. Toivon että siitäkin irtoaa väriä, mutta toisaalta myös että se sit kanssa lähtee irti :D

   Poista
  3. Mitä ajattelit kokeilla? Ja kyllä se lähtee irti ku tarpeeks monta kertaa pesee. Kantsii myös kokeilla syväpuhdistavaa shampoota! :)

   Poista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)