tiistai 20. toukokuuta 2014

Kuinka saada omista kynsistä "rakennekynnet" vain kasvattamalla

Mulla on luonnostaan vahvat kynnet (enkä ikinä käytä rakennekynsiä), mutta koska kaikki aina tuntuu kysyvän onko mun kynnet aidot, ajattelin tehdä aiheesta postauksen. Eli kuinka saada omat kynnet näyttämään tekokynsiltä!

Yleensä pidän kynsissäni sellaista puolipyöreää, pitkähköä mallia, mutta halusin tätä postausta varten muotoilla niistä vielä enemmän rakennekynsien tyyliset. Malliin tuli siis muutos, ja jotta sain kynsistäni pitkät ja kulmikkaat postausta varten, oli minun pakko alottaa projekti jo paria viikkoa ennen. Valmiit kynnet eivät mielestäni ole vieläkään, mutta tarpeeksi hyvät jo, että tajuatte idean. Täydellisen muotoiseksi kasvattaminen veisi vielä varmaan viikon. 

Minulla siis on luonnostaan vahvat ja nopeasti kasvavat kynnet, joten älä turhaudu jos edistystä kasvatusprosessissasi ei tapahdu nopeasti. Ja tiedän, ettette kuitenkaan tyydy pelkkään mutinaan "hyvistä geeneistä", joten jaanpa sitten samalla hyväksi havaitsemani vinkit terveiden ja pitkien kynsien kasvatukseen:

  • älä lakkaa kynsiä joka päivä, se haurastuttaa niitä (alus- ja päällyslakan käyttö estää kynsiä värjääntymästä ja pidentää kynsilakan pysyvyyttä)
  • vaihda kynsilakanpoistoaine mahdollisimman hellävaraiseen tuotteeseen (itse käytän Lidlistä saatavan Cienin asetonitonta kynsilakkaa)
  • käytä mielellään tiskatessa ja siivotessa hanskoja (tunnustan etten itse jaksa)
  • älä käytä kynsiä työkaluina (vaikka välillä se on pakko!)
  • rasvaa kädet ja kynsinauhat joka päivä
  • syö terveellisesti, liiku, nuku hyvin, älä ressaa
  • jos sinulla on kaikkien näiden ohjeiden noudattamisenkin jälkeen hauraat kynnet, saattaa kyse olla vitamiinivajeesta (katso mitä purkkivitamiineja itse käytän)
  • pidä kynnet niin lyhyinä, etteivät ne katkea helposti (kokeilemalla löytää sopivan pituuden)
  • suurin osa kynsien kunnosta johtuu kuitenkin geeneistä, joten älä lannistu, jos ei suju :)

Nyt tiedät kultaiset ohjeet hyviin kynsiin, joten jatketaanpa eteenpäin. Aloitan kynsihuollon aina rasvaamalla kädet ja kynsinauhat. Sitten viilaan kynnet ja työnnän kynsinauhat varovasti taaksepäin. Lopuksi poistan vanhat kynsilakat. 


Lemon juice & Glycerinen käsivoide on paksua, mutta kosteuttavaa. 

 Tässä ovat lähtötilanne kynsissäni n. 20 päivää sitten. Pyöreä malli siis, joka pitäisi nyt muuttaa "neliömäisemmäksi".  Huomatkaa, etten ole laittanut kynsiäni koko raskausaikana kuin ehkä kaksi tai kolme kertaa, so tired I have been :D


Ensimmäisen viilaamisen jälkeen kynnet näyttävät tältä. Karseaa, tiedän, mutta tavoitteemme vuoksi on vähän kärsittäväkin ;) Jätin kynnet lakkaamatta, että niihin kiinnitettäisiin mahdollisimman vähän huomiota.

Kerran pari viikossa viilasin kynnet tasapäisiksi, ja pikkuhiljaa pyöreä muoto kasvoi ulos. Nyt kynnet ovat jo melko neliönmuotoiset, joskin pyöreyttä on vielä reunoilta havaittavissa.Lakkana käytin Lumenen Natural coden tarjouksessa ollutta ihanaa kesäsävyä Icy Lemonade. Lumenen kynsilakoista löytyy kyllä upeita värejä, mutta pitkä miinus tulee erittäin_huonosta sudista! Lakka levittyy äärimmäisen huonosti upouutenakin, ja väriä on vaikea saada aivan kynsien tyveenkin ja sen kyllä huomaa..


Mitäs tuumaatte, eikö tullut kivat? Kertokaa toki omia kynsikokemuksianne :) Aiotteko kokeilla tätä tyyliä? Ja äideille kysymys: Tuleeko pitkien kynsien käyttö vauvan kanssa ylitsepääsemättömän vaikeaksi? Oletko itse käyttänyt kynsiä lastenkin kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)