maanantai 18. elokuuta 2014

Enteileeköhän synnytystä

Tänään on neljä päivää laskettuun aikaan. 4. Se on aika vähän. Mutta kuitenkin niin paljon, varsinkin kun lapsi voi syntyä vaikka vasta kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen. Alkava, pitkä, syntymätön viikko masensi hieman ajatuksissa, joten suunnittelin itselleni viimeisen viikon (tai neljän päivän) kalenterin. Lappuset sijoitin pinoon jääkaapin oveen. Joka aamu saa ottaa päällimmäisen lapun pois. Jokaiselle päivälle suunnittelin myös hieman ohjelmaa, mikä toivottavasti pitää minut tarpeeksi kiireisenä olemaan miettimättä synnytyksen mahdollista ajankohtaa. Tämänpäivän hommana oli lattioiden pesu, ja sen sainkin heti aamulla aikaiseksi. Jei! Näytän nyt teille kuitenkin etukäteen kaikkien päivien sivut, vaikka niiden aika ei vielä olekaan. :)

Varoitus: tämä postaus sisältää paljon puhetta ällöistä tyttöjen jutuista, kuten erilaisista eritteistä.
Perjantai-iltana käväistiin Samin mummon synttärikahveilla. Anoppi antoi taas pienen kassillisen vauvanvaatteita mukaan. :D Nyt ne pyörii paraikaa pesukoneessa. Ihanaa, kun ihmiset välittävät niin. Tosin nyt alkaa tuo vauvanvaatelipaston ensimmäinen laatikko olla ihan täynnä vaatteita, täytyy siirtää niitä isompia kokoja hieman alemmaksi. Tällä hetkellä ylälaatikossa on kaikki vaatteet koossa 50-62..

Viikonlopun olimme sitten mökillä taas mun porukoiden kanssa. Saunottiin, syötiin. Lepäilin. Ompelin vauvalle unipussia. Ja supistelin. Voi että, koko viikonlopun melkein supistelin aika kipeästi. Sami jo luuli että synnytän siihen! :D Nykyään myös ne kuuluisat sukkapuikkovihlonnat ovat ottaneet minut päivittäiseksi uhrikseen. 
Tänään kävin neuvolassa. Kaikki oli siellä hienosti, vauvakin edelleen tiukasti kiinnittyneenä. Sykkeet hyvät ja samoin verenpaine. Pientä jännitystä ilmaan sai aikaan kuitenkin tapahtuma pissanäytteen annon yhteydessä. Olin juuri laittamassa housuja jalkaan, kun "alhaalta" suihkusi jotain. Sitä meni hieman lattialle, pöksyille ja pöntönreunalle.Sydän hypähti heti: ei kai vain lapsivettä? Neuvolantäti veikkasi sen olevan vain virtsaa.. En kyllä ala, jos mulla alkaa olemaan jotain virtsankarkailuongelmia.. :D
Kotona laitoin sitten siteen seuraillakseni tilannetta. Nyt muuten kaikki, joita ei kiinnosta lukea minkään sortin eritteistä, paranee lopettaa lukeminen tähän paikkaan. Siteeseen ei tullut mitään, mutta fiksuna tyttönä päätin kokeilla kuukupin laittamista. Sehän keräisi kaiken mahdollisen, ja siitä olisi ehkä helppo tutkia asiaa paremmin. Kun olin saanut kupin paikalleen, säikähdin. Sormet olivat ihan veressä! Otin kupin heti pois: sen reunoissa oli verta, ja sen sisälle oli tullut iso, valkoinen limaklöntti. Limatulppaa? Pyyhkiessä paperiin tuli vielä hieman verta, ja jotain vaaleanpunertavaa nestettä. Sen jälkeen ei ole tullut mitään. Kirjoitin heti Facebookin mammaryhmään, jossa kätilö veikkasi, että limatulppa oli tullut, ja sen mukana hieman verta (se on normaalia). Saatoin myös kuukupilla hieman ärsyttää paikkoja liikaa (ei näin kyllä ole ennen käynyt, eikä paikat edes tunnu kipeiltä..). Jos tuo veri liittyi tuohon limatulppaan, synnytys voi olla hyvinkin lähellä. Mutta se jää nähtäväksi.
Aamusta asti alavatsaa ja selkää on juilinut menkkamaisesti. Puoli viiden aikoihin kivut alkoivat hieman kovenemaan, ja viiden jälkeen taas hieman enemmän. Tätä kirjoittaessani on melko kivuliaat juilinnat, muttei mitään niin kipeää, mitä en olisi vielä tähän mennessä kokenut. Koko päivän olen ollut ihan kuoleman väsynyt, päätä särkee ja olo on ollu flunssainen, uni ei tule, vaikka yritän ottaa päikkäreitä. Hormoni-itkuja tullut parit, alkoi masentaa koko raskaus, ja se fakta, että Sami on töissä yöhön asti. Nyt onneksi mieliala on jo parempi, mutta fyysisesti olo sen verran heikko, että paras mennä sohvalle tai sängylle makoilemaan. Kyllä se pikkuinen sieltä vielä joskus tulee. Nyt äiti on vaan vähän väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)