perjantai 25. heinäkuuta 2014

Babyshowerit + kuukausi laskettuun!

 Pakahduttavan kuumaa perjantaita (milloinkohan saan lopettaa näiden hellesanojen käytön?) kaikille! Mulla oli tosiaan eilen ne babyshowerit, joten tämä postaus tulee tietenkin käsittelemään niitä (ja tämänaamuista neuvolalääkärikäyntiä). Luvassa suuri kuvaoksennus!
Mun serkku siis sai idean pitää mulle vauvakutsut, ja sisko teki melkein kaikki näistäkin herkuista sinne. Näistä kuvista puuttuu vielä paljon ruokaa.. Sisko leipoi kaksi kakkua, joista en viitsi julkaista kuvia, koska toisessa niistä näkyy tulokkaamme nimi, joka jääköön vielä toistaiseksi salaisuudeksi. ;) Mutta sen verran kertoa, että se oli sellainen ihanan vaaleanpunainen luomus, marsipaani"hattu" kukkakoristein ja meidän vauvan nimi päällä. Vähänkö näitä kuvia on hauska joskus katsoa, jos hän nyt sattuisikin syntymään letku jalkojen välissä.. :D
Meitä oli kämpässä 12 tyttöä ja hellesää, parvekkeen ovi ja kaikki ikkunat auki, sekä kaksi tuuletinta hurisi täysillä. Hiki valui ohimoita pitkin ja tukka liimautui niskaan. Eli oli kuuma!








Ohjelmanumerona mun piti kirjoittaa vauvalle kirje, joka laitettiin sitten tuollaisen kortin väliin. Vieraat saivat kirjoittaa omia viestejä ja askarrella söpöjä koristeita korttiin. :3


Toisessa ohjelmanumerossa vieraat saivat keksiä mulle "vinkkejä" vauvanhoitoon ja vauva-arkeen liittyen. Hyviä ideoita tuli paljon, aion mm. "saduttaa" tyttöä, eli pyytää häntä kertomaan tarinaa, jonka kirjoitan sitten sanatarkasti ylös. Sitten piirretään yhdessä tarinaan sopiva kuva. :3 Aww en malta odottaa, että hän (syntyy ja) kasvaa jo niinkin isoksi!Kolmas leikki oli kilpailu, missä piti tunnistaa eri pilttisoseiden (liha jne.) makuja. Ekaksi vauvanruuan maistaminen tuntui ällöttävältä ja hieman pelottavaltakin, mutta ei ne loppujen lopuksi niin pahoja ollutkaan! Mä tulin toiseksi kilpailussa. ;)

Lahjapöytäänkin kertyi kaikenlaista! Tuntuu niin uskomattoman ihanalta, että mun ystävät ja sukulaiset halusivat tuoda jotain ihanaa meidän vauvalle, pystyin ihan havaitsemaan sen lämmön ja rakkauden, mikä heilläkin oli tuota outoa, uutta tulokasta kohtaan. Se saa mut ihan herkistymään.. (Uskotteko muuten, jos kerron, että laitoin tukkaa aamulla. Sitten se oli pakko sutaista ponnarille ja hiki teki loput työt.)



Sain vaippoja, talvipipon, pari lelua, paljon vaatteita, sekä teetä ja hunajaa. Voi että kun on siunattu olo. :) On mulla vaan parhaita ystäviä! Kaikista jutuista en edes saanut hyvää kuvaa..

Oli tosiaan tosi ihanat pikkujuhlat, paljon syömistä, rupattelua ja naurua. :) Iso kiitos kaikille!
Nyt niihin neuvolakuulumisiin. Tänään on siis tasan neljä viikkoa laskettuun aikaan, enkä ole pariin yöhön nukkunut juuri mitään. Tänä aamuna kun sitten viimein torkahdin seiskan maissa, en herännytkään herätyskelloon enää kahdeksalta. Varttia vaille yhdeksän havahduin horroksesta, ja tajusin olevani myöhässä neuvolasta! Onneksi neuvola on tuossa minuutin matkan päässä, joten ei vaan kun mekko päälle ja ulos ovesta. Ehdittiin onneksi ottaa kaikki näytteet ja jutut ennen lääkärin vastaanottoa. Eli pissat puhtaat, rauta noussut nyt syötyäni tabletteja säännöllisesti, ja verenpaine oli melko matala. Lääkärissä selvisi, että sf-mitta on 32, vauva alhaalla ja kiinnittynyt ja mahtuu syntymään alakautta. Kohdunsuu oli nyt alle viikossa (muistatteko sen lauantain äitiyspolikäynnin) lyhentynyt jo niin paljon, että lääkäri arvioi sen olevan enää korkeintaan sentin mittainen, hieman pehmennyt ja ulkosuulle auki. Ei ihmekään näiden supisteluiden kanssa. Nytkin yöllä supisteli ja oksetti, ja eilen ja toissapäivänä oli tullut rusehtavaa vuotoakin, mikä on luultavimmin merkki kohdunkaulan kypsymisestä. Lääkäri veikkasi, että syntyy pian, eikä varmaankaan mene laskettuun aikaan asti. Saas nähä! Mies on tilannut vauvan syntymään ensi viikon viikonloppuna. :D Tai ylipäänsä viikonloppuna. Katsellaan, katsellaan. Se voi olla, että kehitys jymähtää tohon, mutta jos nämä tällaiset supistelut vielä jatkuvat, voihan se olla, että se tulee piankin! Toivotaan, ettei enää ainakaan neljää viikkoa jouduttaisi kärsiä näitä tuskia (ja helteitä). 

Mun koti on tällä hetkellä aika kaaoksessa eilisten juhlien jäljiltä, saas nähdä jaksaako siivota. Mutta ensi viikkoon! Muistakaa juoda helteillä! :)


5 kommenttia:

  1. Hei anonyymi, shh nyt vielä hetken ;) elä pilaa iloa muilta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse suosittelisin poistamaan kuvat joissa se nimi lukee, koska itse sä sen ilon pilaat paljastamalla sen nimen :)

      Poista
  2. Hei ihana blogiteksti Laura! ♡ Ja hyviä kuvia :) mut se baby tulee olee so worth it ku kaikki kivut on kestetty! :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia! mutta vauvan nimihän näkyy tuossa kortissa moneenkin kertaan :)

    Hyvää kesän jatkoa ja onnea loppuraskauteen

    VastaaPoista
  4. Noniin, koska tästä tuli tämmönen meteli ja porukka alkoi huutelemaan sitä nimeä tässä (sen piti olla siellä vaivihkaa ;)) niin päätin nyt sitten piilottaa sen nimen kuvista. Ei hätää te, jotka sitä vielä ette ole nähneet, ettekä halunneet tietää vielä. :)

    Rosanna: Kiitos <3 Niinpä, pitää ajatella vaan sitä :D
    Anonyymi: Kiitos :)

    VastaaPoista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)