torstai 17. heinäkuuta 2014

Sairaalakassini sisältö


Ihanaa, nyt on kuulkaas tytöt (ja miksei pojatkin) sellainen juttu, että sairaalakassi on viimein pakattu! Jes! Nyt voi rauhassa sitten lähteä sinne synnyttämäänkin (eikä tartte itku kurkussa pakkailla mitään). 

Ihanaa, muuten, kun tuossa toissa yönä tuntui tuolla aivan alhaalla virtsarakon seutuvilla sellaista ihan hirveetä "skruuvausta", painetta ja vihlontaa, niin päättelin että vauva se siellä taitaa olla kiinnittymässä.. No, neuvolalääkäri on ens tiistaina, sittenhän sen näkee. Eilen aamulla kun menin peilin eteen, mahasta oli tullut sellainen "muuminnokka", eli sairaasti se on ainakin laskeutunut! Nyt joka askel huutaa pis-sal-le, pis-sal-le, pis-sal-le..


Mutta asiaan. Yritin nyt pakata parhaan tietoni ja kykyni mukaan vauvalle ja itselleni sairaalaan, mutta jos tästä jotain olennaista puuttuu, saa tulla huutelemaan (ei kuitenkaan ilkeitä)! Kotiutumisvaatteiksi vauvalle ajattelin tällaista H&M:n ylisöpöä pantteriasua koossa 56 (siellä nuo koot ovat jotenkin mielestäni muita merkkejä pienempiä). Siihen kuuluu body, pöksyt ja tuollainen söpö pipo. Lisäksi pakkasin mukaan pikkuruiset sukat ja tumput, että vaavi pysyy lämpimänä. Mukaan vielä otin tuollaisen nätin, koon 56 villatakin, jos sattuu kylmä päivä kun lähdetään sairaalasta. Isothan nuo vaatteet saattavat olla, mutta kun ei mulla oikein ole mitään pienempääkään, ainakaan yhtä nättiä. ;)


Muuten pakkasin vauvalle mukaan vielä kantoliinan, yhden harson (en tiedä tarvitaanko sitä), ensipupun, yhden vaipan kotimatkaa varten sekä pari (vastasteriloitua, tuo säilytysrasia on vielä ihan höyryssä) tuttia. Kantoliinaa meinaan alkaa käyttää jo sairaalassa, ja tutinkin ajattelin aika heti antaa. En tiedä, miksi tuon pupun otin, mutta mulle on joskus pienenä pinttynyt päähän sellainen ajatus, että vauvalle on tapana tuoda joku ensilelu jo sairaalaan. :D Siis perinne!

Vauvan tavarat pakkasin vaunujen mukana tulleeseen hoitolaukkuun.

Sitten itselleni otin mukaan kaikenlaista hygieniatarviketta mahd. pienessä koossa. Kasvojenpuhdistusaine, suihkugeeli, kosteusvoide, shampoo ja hoitoaine, harja sekä ponnari. En ajatellut jaksaa meikata sairaalassa..

Sekä tietty hammasharja ja -tahna, käsi- ja vartalovoide, huulirasva, ja panta kasvojen pesua varten.

Imetysliivit, liivinsuojuksia, siteitä, vaihtoalushousut ja muutamat sukat (koska sairaalassa ne on tosi lörpöttäviä!). Muuten aion pärjätä sairaalavaatteilla. Omat kotiutumisvaatteenikin tulevat olemaan samat kuin mennessänikin.

Sekä tietty neuvolakortti, kukkaro ja lompakko. Varmaan otan myös kuulokkeet ja korvatulpat mukaan. Kirjoja ja lehtiä en taida viitsiä ottaa, en kuitenkaan pystyisi keskittymään muuhun kuin korkeintaan Facebookin päämäärättömään selailuun. :D Aa! Kännykän laturi täytyy muistaa ottaa mukaan. Ja kamera. Täytyy kirjoittaa vielä sellainen lappu tuohon sairaalakassin päälle, josta mies näkee, mitä pitää vielä sairaalaan lähtiessä pakata mukaan. Mutta nyt on noin suunnilleen kaikki kasassa. Jee! Voi kun pian pääsisi synnyttämään, olo alkaa olla jo aika tukala..

Helteistä loppuviikkoa kaikille, muistakaahan juoda!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)