tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pikniksynttäreitä ja ällö voileipäkakku a'la Laura

Siitä huomaa, että kouluhommasuma on taas hetkeksi ohi, kun vapaapäivänään nukkuu 2,5 tuntia, eikä muutenkaan saa koko päivänä mitään aikaiseksi.. Ilmeisesti väsymystä ilmassa! Päikkärit tuli toki tarpeeseen; päätä kun on särkenyt nyt muutaman päivän ajan ihan armottomasti, ja viikon oksentamattomuus meinasi päättyä hurjasti.. Onneksi uni ja lepo auttaa aina!

Joka tapauksessa päätin viimein tulla kertomaan viikonloppukuulumisia, tarkemmin sanottuna kuulumisia sunnuntailta, jolloin vietettiin mun synttäreitä (vaikka oikea päivä olikin tiistaina). Aamulla heräsin seitsemältä vääntämään voileipäkakkua, jollaista en ole siis ikinä tehnyt, en ole nähnyt kenenkään tekevän, eikä kukaan ole sellaista mulle edes ikinä tehnyt :D Hellapoliisin sivuilta löysin kuitenkin ihan hyvän kinkkuvoileipäkakun ohjeen, jota lähdinkin sitten ennakkoluulottomasti heti kokeilemaan! Muistin teidän iloksi hieman jopa tallentaa tätä uskomatonta voileipäkakkujourneytäni.. Älkää ällöttykö!


 Vaikka Hellapoliisin ohjeet ovat mielestäni yleensä olleet varsin selkeitä, tämä ei sitä ollut. En meinannut saada selvää työvaiheista ja muista tuikitärkeistä seikoista (kuten miten leivät asetellaan pellille), mutta tein sen sitten oman pääni mukaan. Olin ostanut vahingossa ehkä vähän liian pieniä paahtoleipiä, ja pian huomasinkin, että voileipäkakkuun kannattaisi käyttää ihan kunnon kokoisia. Ohjeessa leivät olisi laitettu neljän pötköön, mutta koin tämän neliön muotoisen leipämuodostelman omemmaksi. Ohjeessa oli myös liian paljon ehkä majoneesia ja aineksia tämänkokoiseen kakkuun (tai sitten ohjeen tekijä oli käyttänyt niitä isoja paahtoleipiä) ja aineet pursusivat vähän yli. No, olisihan itse voinut laittaa vähemmän :D Tässä kuva upeasta luomuksestani! Tuo oranssi tahna on kinkkupaprikamössöä, jonka valmistin jollain ihan minimaalisella epätehosekoittimella, kun ei muutakaan ollut.

 Unohdin ottaa kuvan ihan pelkästä majoneesilla päällystetystä tortusta, joten sori nuo kurkut! Ensi kerralla täytyy muuten muistaa ostaa valkoista majoneesia, tuo keltainen kun on jotenkin niin.. tyylikästä halpaa! Oli muuten ihan sika vaikeaa yrittää levittää tuota majoa ympäri kakkua, kun mulla ei ole sellaista kunnollista levitystyökalua (nuolijaa?). Tyydyin sitten lättänään salaatinottimeen :D Lisäksi nuo epätasaiset reunat tuottivat vaikeuksia. En toki jaksanut leikata niitä.. Ja sitten oli tuo ainainen kysymys mitä tehdä tippuvalle majoneesille.. Mitä te teette tippuvalle majoneesille?

 Kuten edellisestä kuvasta näitte, kakku näytti kauhealta. What to do? Päätin sitten tehdä parhaani ja laittaa mielikuvitukseni käyttöön koristelussa! Pari hassua persiljanpalaa ja salaatinlehteä saivat kyllä ainakin minun mielestäni ihmeitä aikaan, eikä lopputulos ole hassumpi. Kurkut vaan tuppasivat valumaan (ja tuo majoneesi!), enkä tiennyt mitä tehdä niille.. Lisäksi minun oli pakko jättää tuo ruma leivinpaperi tuonne alle, kun ei ollut kauniimpaakaan.. Mutta ihan kiva tuli kuitenkin. Liian majoneesinen tosin. Onko teillä antaa jotain sikahyvää voileipäkakun reseptiä?

 Mentiin sitten Samin, mun siskon ja tyttöjen kanssa piknikille juhlimaan minun aikuistumistani. Mä olen oikeasti tosi huono keksimään mitään synttäriohjelmaa. Ehkä sitten lapselle..

Samia ei näy kuvissa, kun se oli netissäjulkaisuun nähden sopimattomasti uimahousuissa ja aivan märkänä, kun se hullu ihana halusi uimaan :D Oli ihanan lämmintä, ja tämä mamma oli muuten bikineissä (kunnes pilvet kerääntyivät auringon eteen ja pilasivat auringonottosessioni)!

Mutta oli kyllä tosi mukavat pikku synttärit! Kiitos tytöille :)

 Alinalta sain nuo korvikset ja tämän rannekorun. Sopii ihanasti alkavaan kesään!

Tuuli oli tehnyt tämän ihanan kukkaseppeleen itse. Sitä pidinkin koko päivän päässä, mutta julkaisukelpoista kuvaa ei saatu aikaan, sori :D Instagramissa on yksi kuva minusta tämä päässäni, se näkyy tossa blogin oikeassa sivussa alhaalla.


Kaisa-siskoni oli ostanut tuommoisen ihanan korurasian ja sinne kulta-hopeisen sydänketjun! Ihana! Onpa mulla upeita kavereita :)

Semmoisia kuulumisia sunnuntailta, huomenna onkin vappuaatto, ja tämä poppoo suuntaa kohti Kouvolaa ja Vappugospelia! Ruudolfia mennään kuuntelemaan :) Saa nähdä, miten tämän mahan kanssa jaksaa hyppiä (niiden muiden bändien tahdissa).

Miten te vietätte vappunne?
Hui, täytyy alkaa lopettelemaan, kohta alkaa perhevalmennus terveyskeskuksessa! Hyvää vappua kaikille!

Laitoin muuten kyselyn blogin yläreunaan oikealle, käykääpä vastaamassa, jos asia koskee teitä! Haluan tietää kuinka moni seuraa blogiani anonyymisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)