keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Hiusten aurinkosuoja ja muita kosmetiikkahankintoja

Pääsiäinen tuli ja pääsiäinen meni, oltiin mun porukoilla viettämättä pyhiä. Aika kului mukavasti aurinkoa ottaen, ja tällä mammalla onkin jo pienet rusketusrajat! Muistitteko muuten alkaa katsoa Ilmatieteenlaitoksen sivuilta niitä UVI-ennusteita? Nyt ollaan ainakin Etelä-Suomessa jo siinä vaiheessa, että aurinkorasvaa pitäisi käyttää ainakin keskipäivällä. :)

Mulla oli eilen synttärit; 20 vuotta kilahti lasiin! Jee.. Sen kunniaksi shoppailin itselleni hieman kosmetiikkaa. Onneksi sukulaisilta tuli vähän rahaa, sai ostettua muun muassa uudet tennarit rikkinäisten tilalle. Olisin tehnyt tämän postauksen jo viikko-pari sitten, mutta posti kuhnaili. Esimerkiksi tuon Mariela Sarkiman uuden kirjan toimitukseen meni muistaakseni yli kaksi viikkoa..


 Mutta tässä hieman hankintoja. Yves Rocherilla oli kovat alennukset, ja sain nämä kolme tuotetta (plus tilaajalahjan) hintaan 12 e! Tuossa on kuivan ihon kasvonaamio ja hedelmäinen kasvojen kuorinta-aine, sekä silikoniton, kosteuttava hiusnaamio. Olen tuotteita testannut vasta pari kertaa, mutta ensivaikutelma on positiivinen. Hiusnaamio erityisesti ilahduttaa: tuote tuntuu kosteuttavan oikeasti ilman latistavia silikonimössöjä.

Oletko itse kokeillut jotain Yves Rocherin tuotteita? Mitä olet tykännyt?


 Nyt kun kelit on muuttuneet aurinkoisemmisiksi ja viihdyn ulkona ilman hattua, oli syytä hankkia hiuksillekin oma aurinkosuoja. Wellan Sunspray lupaa kosteuttaa hiuksia ja antaa samalla hyvän UV-suojan. Tuotteessa on kivan hento banaania muistuttava tuoksu. Olen pari kertaa tätäkin ehtinyt nyt laittaa, ja tykkään kyllä, ei ole ainakaan minun ohuita hiuksiani lähmännyt. Oman putelini löysin Emotionista, ja hintaa taisi olla noin 20 euroa.

Muistakaa, että aurinko toimii hiuksissa vähän vetyperoksidin tavoin: UV-säteily hapettaa hiusta tehden sen vaaleammaksi (ja hauraammaksi). Eli älkää vaalentako ihmiset hiuksianne auringossa! Käyttäkää hattua tai edes aurinkosuojaa, ettei päässä komeile kamala takkupallo syksyn tullen. Siinä vaiheessa hius on niin vaurioitunut, että mitkään naamiot eivät enää auta.

Naps:n nettisivuilta löysin hyvän listan, jossa on lueteltuna eri aurinkosuojasuihkeiden INCI-nimiä (niin oman putelin metsästäminen helpottuu). Tyypillisimpiä UV-suojia hiustuotteissa on allatoin PABA, benzalphthalide, bentzophenone 1-12, cinoxate, methyl salicylate, n-ethyl-3-nitro paba, ethyl cinnamate, paba, PEG-25 paba, ethyl urocanate, sekä ethyl methoxycinnamate.

Käytätkö itse aurinkosuojatuotteita hiuksissa? Mikä on ollut hyväksihavaittu merkki?

Sain viime kesänä Liv-boxista Olayn päivävoiteen, jonka otin nyt uudestaan käyttöön. Ihastuin siihen niin nyt, kun ihoni ei ole enää niin herkkä, joten päätin ostaa Anttilasta alesta pienen kokeilupakkauksen näitä Olayn "seerumituotteita". Pakkauksessa oli yö- ja päiväseerumi, sekä päivävoide. Ihan kosteuttavalta on tuntuneet nyt muutaman käyttökerran jälkeen, ja silikonit tekevät ihon pinnasta kivan sileän, jos sellaisesta tykkää. Arka ihoni on tosin reagoinut parilla suunympärysihottumanäpyllä nenän ympärille, joten sinne en tuotteita enää ole laittanut. Katsotaan, mitä mieltä olen hetken päästä, kun olen päässyt käyttämään tuotteita pidempään. :)

Mitä mieltä olet Olayn tuotteista?



Meikkivoiteena olen käyttänyt nyt lähinnä Lily Lolon mineraalimeikkipuuteria, mistä tulee kivan luonnollinen ja "meikitön" lopputulos, mutta joskus sitä kuitenkin kaipaa hieman siistimpää ilmettä. Siihen löysin apua Lumenen CC-voiteesta. Tuote tuntuu kivan kevyeltä, mutta samalla peittää ihan kivasti punoituksia. Tuotetta löytyy kolmea sävyä, otin itselleni sen keskimmäisen, kun päivetystä tässä alkaa pikkuhiljaa tulemaan enemmänkin. Voide sisältää myös UV-suojan 20 ja hintaa oli 16-17 euroa. Lisäksi ostin Lumenen CC-concealerin (n. 13e) ja tuon silmämeikin pohjustustuotteen, joka oli alessa kympillä. Kicksistä sen sijaan löysin noin neljällätoista eurolla meikkivoidesiveltimen. En ole ennen meikkivoidetta siveltimellä levittänyt (paitsi mineraalipuuteria kabuki-siveltimellä), joten tämä on ihan uutta minulle. Luin, että siveltimellä meikistä tulisi tasaisempi kuin sormilla levitettynä, ja niinhän siitä tuli. :) Mukavaa kokeilla uusia juttuja!

Mikä on sinun tuorein kosmetiikkahankintasi?


Lisäksi tilasin himoitsemani Hair Biblen a'la Mariela Sarkima. Minulla on jo Sarkiman edellinen opus Make Up Bible, josta tykkäsin kovasti, ja nyt kun tämä uusi teos ilmestyi, oli se pakko saada. ;) Vaikka tilasin kirjan heti sen ilmestyttyä, eivät kirjakaupat olleet ilmeisesti varautuneet koviin yleisöryntäyksiin, kun kirjani toimittamiseen meni jotain kaksi viikkoa, koska sitä ei ollut heillä saatavilla..




























Eilen vasta opuksen sain postissa, enkä sitä ole kamalasti ehtinyt vielä ihailemaan, mutta pääpiirteittäin taidan kertoa kirjan olevan sisällöltään melko samankaltainen verrattuna edeltäjäänsä: se on täynnä tietoa hiuksista, eri hiustyyppien hoidosta, muotoilusta, leikkauksista, väreistä, tyyleistä jne jne jne. Ja netti kun on täynnä erilaista ja ristiriitaistakin tietoa hiuksista, on mukavaa lukea ammattilaisen neuvot myös niihin paljon puhuttuihin "hiusmyytteihin" (kuten voiko shampoosta luopua kokonaan). Ensivilkaisulta voisin tuomita kirjan mielenkiintoiseksi. Taidankin lopettaa postauksen tähän, heittää jalat pitkäkseen sohvalle ja alkaa tutkia "hiusraamattua" hieman tarkemmin!

Oletko itse ehtinyt jo tutustua Mariela Sarkiman uusimpaan tulokkaaseen? Mitä olet tykännyt?

Palautetta ja postaustoiveita otetaan mielellään vastaan! Yritän taas postailla hieman tiheämmin, kun koulujuttuja on taas saatu vähän pois alta.

6 kommenttia:

  1. Mä tykkäsin Mariela Sarkiman aiemmasta kirjasta myös tosi paljon, joskaan en sitä omista. Kunnon eye candy, mutta kuitenkin juttua myös vähän pintaa syvemmältä! Hiuskirja näyttää ja kuulostaa kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoiselta..

    VastaaPoista
  2. Kyllä, kunnon eye candya parhaimmillaan ;) sitä jaksaa selailla läpi uudelleen ja uudelleen, vaikka olisi sen jo moneen kertaan lukenut :D suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Tykkään kans kauheesti tosta Lumenen CC-voiteesta! Yleensä en käytä minkäänlaista meikkivoideita kun tuntuu, että ne on jotenkin niin paksuja eikä hengitä, mutta toi Lumenen hengittää. (Vaalein sävy ei oo kyllä ihan tarpeeks vaalea mulle, mutta ehkä se kesään päin korjaantuu...) Oon nyt tykästyny tosi paljon myös Lumenen Touch of Radiance-valokynään ja Kicksin oman sarjan "silmänaluspeitevoiteeseen" !

    VastaaPoista
  4. Sulla oli noiden putiloiden takana kookosöljyä, jos oikein huomasin? mistä olet hankkinu ja mihin tarkoitukseen käytät?:)

    VastaaPoista
  5. Sama mulla, oon pitkään ettiny tarpeeksi peittävää mutta kevyttä meikkivoidetta, and this is it! Mullakin on joku vanha Lumenen valokynä, onkohan se tuo sama.. :D Kicksin peitevoidetta en olekaan kokeillut, vois kyllä kokeilla, kun tuo CC-peitevoide ei kyllä sävyltään sovellu todellakaan silmien alle, vaan nimenomaan punoittavien nenänpielien korjailuun..

    VastaaPoista
  6. Anonyymi 2: Juu on kookosöljyä :) Hankin muistaakseni ihan Life:stä :) Oon käyttänyt sitä joskus esim. hiusnaamioissa ja sitten ihan vaan kosteusvoiteena/kosteusvoiteen seassa :) Nyt on ollut pitkä tauko kookosöljyn käytöstä, tuntuu, etten saa tukkaa millään puhtaaksi kookosöljymuhituksen jälkeen..

    VastaaPoista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)