tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hääpäiväjuhlintaa ja itkuja Forumin portailla

Lauantaina lähdettin miehen kanssa juhlistamaan ensimmäistä hääpäiväämme Helsinkiin, joskin reilu viikon myöhässä. Tässä kohtaa tarjoutuin kuitenkin vasta oikeastaan tilaisuus koulujuttujen tauotessa hetkeksi, sitäpaitsi oltiin nyt muutenkin menossa Helsinkiin.

 Lähdettiin siis puolenpäivän aikoihin kotoa ja vietiin koira hoitoon porukoille. Kahden maissa Helsingin Pakilan Risteyspaikka-helluntaiseurakunnassa alkoi lastenlauantai: koko perheen tapahtuma täynnä toimintaa. Alussa oli pari laulua ja kilpailua (olipa ihana seurata lasten iloa heidän yrittäessään tosissaan tasapainotella ilmapallojen kanssa) ja näytelmä, johon minä ja Sami oltiin lupauduttu mukaan. Sen jälkeen oli kahvio ja erilaisia puuha- ja kilpailupisteitä lapsille. Paras piste oli kuulemma meidän viidakkoseikkailurata, jossa lapset kulkivat silmät sidottuna kohdaten matkalla vaaroja ja vuoria tarkoituksenaan viedä Raamattu eräälle alkuasukkaalle (jota minä hienosti näyttelin). Voi niitä jännityksen kiljahduksia! Oli kyllä niin hauska seurata lasten upeaa eläytymistä, ihan siinä itsekin muuttui lapseksi jälleen. Lopuksi oli palkintojen jako, ja niitä tulikin roimasti sekä itse kilpailusta että arvonnasta, johon kaikki lapset saivat ilmaiseksi osallistua. Joku voitti tuliterän älypuhelimen, joku carting-autoratalippuja, ja joku sai lahjakortin BR-lelukauppaan. Vaikka päivän lopuksi oltiinkin ihan puhki, niin täytyy sanoa, että oli mahtavaa olla mukana! Kesällä osallistunkin sitten lastenleirille ;)

Puoli seitsemän aikoihin lähdettiin Pakilasta ja pysähdyttiin siinä samalla pizzalle. Yritettiin myös etsiä lähistöltä isompaa kauppaa, josta olisi saanut hotelliin ruokaa ja muita tarvikkeita, mutta kaupat olivatkin menneet kiinni jo kuudelta, lauantai kun oli (asia, jota en ikinä meinaa muistaa). Ajettiin sitten säästäväisyyksissämme Olympiastadionille ilmaiseen 24h:n parkkiin. Navigaattorin kanssa kun sitten kävelyreittiä katsastettiin, todettiin, että hirveässä viimassa ja koleassa ilmassa ei kyllä alettaisi kävellä 40 minuutin matkaa hotellille (varsinkaan, kun mulla ei ollut kuin ohut takki, ja jotenkin ne hanskat ja pipokin unohtuivat kotiin), joten mentiin sitten ratikalla. Kakkosella pääsi sopivasti melkein hotellin ovelle asti!

Hotellinamme oli tällä kertaa ylellinen GLO-hotelli Kluuvissa. Jostain syystä saatiin isompi huone kuin aluksi oltiin varattu, eikä siis maksettu yhtään ylimääräistä. Huoneeseen sisältyi parisänky, työpöytä, tv ja kylpyhuone. Meillä ei usein ole varaa tällaisiin ylellisyyksiin, joten jos kerran vuodessa pääsee hääpäivän kunniaksi kahdestaan ihanaan laatuhotelliin, jossa silkkiset lakanat ja ylelliset kylpyhuoneet huutavat rentoutumaan (valitettavasti tässä huoneessa ei ollut kylpyammetta), niin sallikaamme se itsellemme. 


Kun oltiin saatu jätettyä tavarat huoneseen, lähdimme etsimään sitä lähintä aukiolevaa ruokakauppaa, ja ostimme hieman mukaan iltapalaa. Kauan emme kuitenkaan harmiksemme jaksaneet valvoa, viikko oli ollut aika pitkä ja päivä rankka. Opittiin muun muassa, että ensi kerralla ei kyllä kannata yhdistää muita aktiviteettejä romanttiseen hotelliviikonloppuun..

Aamulla päästiin ihanaan aamiaisbuffettiin, josta noukinkin lautaselleni kaikkea ihanaa: vesimelonia, leipää, kasviksia, leikkeleitä, sekä tietysti palanpainikkeeksi appelsiinimehua ja tuoretta kahvia. Nam nam! Naureskelinkin miehelle sitä, että otan aina buffetissa niitä terveellisiä namijuttuja ekana, joten lopulta ei jää rasvaisemmille erikoisuuksille edes tilaa! Toisaalta se voi olla hyväkin asia..


Puolenpäivän aikoihin kirjauduttiin ulos hotellista ja lähdettiin vähän shoppailemaan. Tarkoituksena oli löytää yksi söpö ensiasu tytölle ihan oikeasta kaupasta. Ja löysinkin H&M:stä mitä ihanimman leopardiasun, johon kuului body, leggingsit ja pikkuruinen pipo. Vaatteet ovat melkein sataprosenttisesti puuvillaa ja kestävät konepesua 60 asteessa. Ja maksoivatkin vain kymmenen euroa!



Yritettiin etsiä myös miehelle jotain uutta puseroa (hänellä ei ole kuin pari siistiä paitaa), mutta hän ei ollut tällä kertaa kovin shoppailu- ja sovittamistuulella.. Myöskään minulla ei ole siistejä äitiyspaitoja (vain liian avoimia, nuhjuisia toppeja), joten niitäkin oli tarkoitus löytää. Tähän väliin voin sanoa tietämättömille, että Helsingin keskustassa monet kaupat on "jaettu" hieman oudosti. Yksi H&M on lastenvaatteille, yksi naisille ja miehille, ja kolmas onkin sitten kauppa, jossa on naisten- ja miestenvaatteiden lisäksi yksi pieni nurkkaus äitiysvaatteille. Kaikista kaupoista ei siis löydä kaikkea, eikä tästä kannata turhautua.. 

Lopulta löydettiin sitten Kampin äitiysvaatteita myyvästä Bebes-liikkeestä Mamaliciousin t-paita ja pitkähihainen. Vaikka olivatkin hieman hintavia, tykkään tosi paljon. Kun ei tarvitse koko ajan nykiä paitaa ylemmäs ja vaatteiden laatu on hyvä, on paljon itsevarmempi olokin! Bebes on ihana pieni putiikki, joka myy laadukkaita äitiysvaatteita moneen makuun. Hintaluokka on H&M:ää kalliimpi, mutta kalleimpien merkkien lisäksi Bebesissä myydään myös näitä hieman edullisempia Mamalicious-merkkisiä vaatteita, joten jos pari vaatetta joskus ostaa, ei se tule ihan liian kalliiksi opiskelijallekaan. Bebeistä saa myös hyvää palvelua, myyjät ovat ystävällisiä eivätkä todellakaan katso ketään nenänvarttaan pitkin (mikä voi olla erittäin ahdistavaa varsinkin raskaana olevalle naiselle). Suosittelen. 


Iltapäivällä viimein sitten lähdettiin takaisin kotiinpäin, ja täytyy sanoa, että ihan mukava reissu oli. Opin kuitenkin sen, ettei rentoutumisviikonloppuun kannata varata ehkä liikaa muuta toimintaa (meidän oli tarkoitus mennä elokuviinkin), koska kapasiteetti voi loppua kesken, ja saatat päätyä Forumin portaille itkemään väsymystäsi. Siinäkin kohtaa tosin voi priorisoida, ja valita ne tärkeimmät tekemiset. Mennään sinne elokuviin sitten joku toinen päivä. :)

Loppuun vielä laitan kuvia lapintuliaisesta, äitini tietenkin innostui ostamaan vauvikselle jo lämpimän fleecen ensi talven reissuja varten! 




Mitenkä teillä juhlitaan vuosi- tai hääpäiviä? Entä mistä olette ostaneet vauvan- tai äitiysvaatteita?

3 kommenttia:

  1. zalandolta :D Edullisia vaatteita kotisohvalla maaten, ilmainen toimitus ja palautus.. jos en tiennyt omaa kokoa, tilasin monta eri! Ja palautin väärät.. olin raskaana niin huonovointinen, ettei kaupoissa kiertely tullut oikein kyseeseen ja meillä päin ei äitiysvaatteita myyviä kauppoja edes ole. Mutta olen sitä mieltä, että 9kk on niin PITKÄ aika ettei muutama hyvä äitiysvaate ole ollenkaan liioittelua.

    VastaaPoista
  2. tämä sun blogisi on aivan ihana ! Tässä ittelläkin nous vauvakuume päälle ! :3 ja ihanaa saada edullisia vinkkejä opiskelijoille, niitä ei ikinä oo liikaa !!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: oot oikeessa, 9 kuukautta on pitkä aika ja vähän pitää saada voida käyttää rahaa kivoihin vaatteisiin :) Ostinkin juuri H&M:n netistä muutamat kesävaatteet :P

    Fanni: voi kiitos :3 Kyllä, edullisia vinkkejä tulee varmasti olemaan enemmänkin, edullisesti eläminenhän liittyy niin paljon elämääni :)

    VastaaPoista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)