keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Toivepostaus: päivä Lauran kanssa

 Joku oli toivonut postausta päivästä kanssani, joten saamansa pitää! Laitoin muuten pari päivää sitten kyselyn toivomistanne postaustyypeistä tuohon blogin yläreunaan, ja suurin osa toivoi arkipostauksia! Hah, en ymmärrä vieläkään mitä kiinnostavaa tuntemattoman ihmisen arjessa mahtaa olla, valaiskaa joku minua. :)

Mutta itse postaukseen: aamulla (eilen) heräsin ilman herätyskelloa inhaan ihanaan auringonpaisteeseen klo 7:30. Se on mulle aika normaali heräämisaika näin vapaa-aamuina. Tai oikeastaan sittenkin aika myöhäinen, yleensä herään siinä ennen seitsemää. Johtuu ehkä siitä, että meillä ei ole vieläkään melkein vuoden täällä asumisen jälkeen pimennysverhoja..


Aamumandariinin (täytyy saada heti herättyä suuhun jotain, tai oksennan, kyllä, vieläkin) jälkeen painuin suihkuun. Mun hiuspohja on alkanut hieman kutisemaan, joten päätin siirtyä taas tuohon Weledan sulfaatittomaan shampooseen. Sulfaatillisilla shampoilla mun tukka pysyy puhtaana 2-3 päivää, tuolla hädin tuskin kahta.. Mutta ainakin se on hellävaraisempi päänahalle, ja kutina onkin nyt jo parin pesun jälkeen loppunut lähes kokonaan. Hoitoaineena käytin jotain luomuscheissea, eikä siitä tullut nyt kuvaa, kun en oikeen edes tykkää siitä. Ei hoida, ei sitten ollenkaan.. XZ:n silikonittomat hoitoaineetkin hoitavat paremmin.. Vielä en ole löytänyt unelmahoitoainettani - ei, olenpas, Kerastasen joku light-hoitoaine, mutta kun se on niin turkasen kallista tavaraa! Ja muutenkin olen nyt sellaisella halpojen ja hyvien aineiden etsintäjourneyllä..


Vartalorasvana käytän näitä Doven bodymilkkejä - luottokamaa! Ihanan tuoksuisia ja tarpeeksi hoitavia ainakin minun makuuni. Mistään en ole löytänyt vielä yhtä hyviä vartalorasvoja :) Sääret mulla on tällä hetkellä aika korput: osallistuin koulussa sellaiseen jalkojen kosteusmittaukseen, missä tutkittiin eräiden rasvojen tehoa. Kuukauteen en saanut laittaa mitään muuta kuin tutkittavia voiteitaa, ja nekin piti laittaa merkityille kohdille (eli pienenpienille jalkatilkuille), eikä siinä tullut sitten kikkailtua ja yritettyä laittaa muihin kohtiin mitään omaa rasvaa. Sitäpaitsi loppututkimuksesta jalkoihin ei saanut laittaa enää mitään rasvaa. Nyt täytyykin aloittaa sitten jalkojen tehorasvaus! Nyt jos aurinkokin taas näyttäytyisi..

Suihkun jälkeen käytin tätä Erisanin alkoholitonta kasvovettä, mielestäni tosi hyvää kamaa! Aamuisin en pese kasvoja (paitsi heti herättyäni poistan vedellä rähmät silmistä), joten tällä sively virkistää kasvoja mukavasti ja kosteuttaa samalla. Eikä puteli ole mikään kallis! Suosittelen kaikille nimenomaan alkoholitonta kasvovettä, niin se ei kuivata ihoa, vaan päin vastoin hoitaa.

Kasvorasvoina mulla on, jos muistatte,  tämä Olayn Regenerist-sarjan päivävoide ja tuo seerumi, joka laitetaan sinne päivävoiteen alle. Ihan hyviltä on tuotteet tuntuneet, iho näyttää ja tuntuu tosi kimmoisalta, ja mies kehuu aina näiden tuoksua :P Miinusta tulee ihan pienestä kihelmöinnistä iholla noiden laiton jälkeen..

 Märät hiukset selvitän aina tuolla Tangle teezerillä. Se on tosi hyvä, kun kaikki takut lähtee sillä tosi hellävaraisesti. Mulla on ollut tuo jo monta vuotta, kannattaa hankkia. Föönauksen yhteydessä ja kuviin hiuksiin käytän tuota lapioharjaa, joka tosin on varmaan vielä kätevämpi pidempiin hiuksiin. Sitäpaitsi en föönaa melkein ikinä, mulla kuivuu tukka tosi nopeasti (ja yritän muutenkin säästellä sitä turhilta lämpökäsittelyiltä, kun kasvatan sitä).


Suihkutan lopuksi hiuksiin vielä tuota Wellan ihanantuoksuista UV-suihketta. Välillä laitan myös tuota uutta herätehankintaani (oli alennuksessa), Biozellin muotoilugeeliä. Tuntuu tekevän tukan jotenkin tuuheammaksi, vaikken sitä mitenkään edes muotoilisi.

 Meikkilookkini on yleensä melko luonnollinen: Lumenen CC-voidetta, kulmiin vähän väriä, pikkasen ripsaria, huulipunaa poskille.. Niinä päivinä kun jaksan panostaa, käytän luomiväriä ja rajaan jopa silmäni! :D Saa nähdä, kun mun melkien kuukausi sitten tekemäni Beautybay-tilaus saapuu, jos alankin käyttää useammin sitä luomiväriä ;)


Aamupalaksi tykkään mieluiten syödä maustamatonta jugurttia marjojen ja (omatekemän) myslisekoituksen kanssa (marjat on tuolla pohjalla, ei näy:D). Ja joskus vuosi sitten erehdyin ostamaan jotain Euroshopperin halpismysliä, missä oli kaikkea rusinoita ja muuta mistä en oikein tykkää, mutta se on pakko käyttää kun on tullut ostettua. No, tulee se syötyä, kun siihen on laittanut sekaan kaikkia kivoja siemeniä ja pähkinöitä. :)

Mun viimeaikaista herkkuani on ollut tuo lämmitetty ruisleipä avokadolla, sipulilla, tomaatilla ja ripauksella suolaa ja pippuria. Nam! Ihania pehmeitä rasvoja (hyvää iholle!) tulee tuosta avokadosta, sipuli haisee pahalle, mutta kun se on mun herkkua (ja sisältää sitäpaitsi paljon hyviä flavonoideja ja hyviä kolesteroleja nostavia aineita ym. mukavaa) ja tomaattikin on terveellistä! Kannattaa kokeilla omilla päällisillä :)

Sitten mun on joka aamu saatava vihreää sitruunateetä kaverin isän tekemällä hunajalla. Vihreästä teestäkin on paljon terveystutkimuksia, mutten usko kyllä yhden/kahden pussiteekupin päivässä auttavan oikein mihinkään.. Mutta juonkin sitä nyt raskausaikana vähän niinkuin kahvin korvikkeena!


 Pakollinen raskauskuva, eilen tuli täyteen 25 viikkoa! Vauva potkii päivittäin tosi paljon. Raskausviikon 20 jälkeen on tullut uusi, paha vaiva: istuminen sattuu "vatsalihaksiin" tai jonnekin tuonne syvälle. On oikeesti tuskaa istua luennoilla pitkään (tai kirjoittaa tätä blogia) kun sattuu niin paljon. Kävin neuvolalääkärissäkin tästä, eikä se oikein osannut sanoa syytä tuohon. Luultavasti jotain venymistä, tai sitten mun sisäelimet on tosi ahtaalla ja vähän puristuksissa. Ei kuitenkaan mitään vakavaa :)



Kouluun yritin mennä 11:23 junalla, mikä onkin hauska stoori sinänsä. Mulla oli koko aamu hyvin aikaa, pakkasin huolellisesti repun ja lompakkoon pistin hiluja ruokarahaksi, kaikki oli ready. Lähdin iloisesti polkemaan juna-asemalle, mutta kun olin lipunmyyntiautomaatilla kaivamassa lompakkoa esille, ei sitä ollutkaan siellä. Eikun takaisin! Onneksi tuo matka kotoa juna-asemalle ei ole kuin 2,4 km:n, mutta raskaana se kyllä tuntuu jossain. Varsinkin kun pitää pyöräillä täysiä, että ehtii vielä kotona syödä jotain, kun seuraava juna lähtisi sitten tasan klo 12. Voin sanoa, että kun päivän päätyttyä olin neljä kertaa pyöräillyt tuota väliä, mun peppu oli niin kiepä, etten oikein voinut edes istua pyörän satulassa. :S Hyvin jäi lopulta ehdin ja aikaa jäi ostaa sarjalippujakin. :) Nämä ei-kotona-otetut- kuvat onkin sitten muuten otettu iphonella, kun en jaksanut järkkäriä kouluun raahata :D

Onneksi kouluni on ihan junaradan vieressä, niin junamatkaan ei R-junalla mene kuin 28 minuuttia! 





Koulussa meillä oli eräs Teknokemian yhdistyksen edustaja luennoimassa. Ihan mielenkiintoinen kurssi tuo kosmetiikan lainsäädäntö, pelottavaa tässä vain on se, että kun valmistun, minusta tulee se, jonka pitäisi olla ajantasalla kaikista laeista koskien kosmetiikkaa.. Kuulostaa jotenkin niin isolta vastuulta! Mutta eiköhän me tämän koulutuksen jälkeen olla tosi rautaisia ammattilaisia.. ;)


Ja junalla takaisin kotiin. Oli muuten ihan sikanoloa, kun mun biokemian maikka yllätti mut kuvailemasta kännykällä noita Tikkurilan juna-aseman kylttejä ja muita.. Tuli tosi ammattimainen olo. Se tuli vielä samaan vaunuun ja sain jutella sen kanssa 25 minuuttia (kun juna pysähteli koko ajan). :D Ja mulla oli vielä kuulokkeet päässä, kun se pysäytti mut, taisi joutua sanomaan "moi" aika monta kertaa..


Kotona söin edellispäivän ruokaa, eli pitaleipää. Ai että on hyvää! Ja taas sitä sipulia siellä.

Ruuan jälkeen käytin oman murmelini (koiran) lenkillä ja jatkoin enkun opiskelua. Ihana business-kurssi! Onneksi huomenna on jo tentti, ettei tarvitse sitäkään enää stressata. Lukemisen jälkeen olin niin väsynyt, etten jaksanut tehdä enää mitään. Onneksi olin kuvannut jo edellispäivänä iltapesujeni tekemisen, en olisi eilen nimittäin kameraa jaksanut enää ottaa käteen..

 Kuten sanottu, nämä kuvat otin jo toissapäivänä, eikä mulla ole näissä meikkiä naamassa, kun oli vapaapäivä. Mutta idean tajuatte anyways. Kasvot puhdistan aina iltaisin tuolla Avenen puhdistusmaidolla. Se on ollut hyvää mun herkälle ja suunympärysihottumaan taipuvalle iholleni. Joskus jos ihottumaa puhkeaa, pesen vain kerran kasvot Marseille-saippualla and I'm good to go!


Mun (melko huono) vettäkestämätön Lumenen ripsivärini ei lähde pelkällä vedellä tai edes sillä Avenen kasvojenpuhdistumaidolla, niin käytän silmämeikin puhdistukseen tuota Garnierin uutta Micellar Cleansing wateria. Sillä lähtee ihan hyvin, sitäpaitsi nyt olen saanut Samin pesemään naamaansa useammin ;) Aineella voi nimittäin puhdistaa vanulapun avulla kasvot, huulet ja silmät, eikä sitä tarvitse enää huuhdella vedellä pois! Sami sanoikin, että on kivaa kun naamaa voi puhdistaa vaikka sängyssä (sitä se tekee siellä sivarissa kuulemma)..

Ja Erisan-kasvoveden laitto. Iho imee kasvoveden hoitavat aineet itseensä, jonka jälkeen kasvoille levitetty voide lukitsee kosteuden ihoon.

Olaylta mulla oli tämä yöseerumi, jos muistatte. Nenänpieliin ja silmän ympärille + luomille käytän sellaista Aloe vera-geeliä, tuo yöseerumi on liian ärsyttävää herkimmille ihoalueilleni.

Ja tässä ihan puhdas nassu jee! Onpa mulla vaaleat kulmakarvat.

Mitäs tykkäsitte tästä arkipostauksesta? Toiveita, ideoita? Toivepostauksia saa edelleen lähettää, toteutan niitä mielelläni :)


4 kommenttia:

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)