tiistai 13. toukokuuta 2014

Lauran soijarouhekastike + viikonloppukuulumisia

Alkulöpinöistä tuli sen verran pitkä tällä kertaa, että ohjeistan nälkäisimpiä siirtymään suoraan postauksen loppuun, sillä soijarouhekastikeohje löytyy sieltä!

Rentouttava viikonloppu taas takana: perjantaina muruseni tuli jo aikaisin kotiin, ja illalla mentiin seurakunnan järjestämään sauna- ja vapaa-ajanviettoiltaan. Uimaan en mennyt, kun kaikki tädit varoittelivat 4-asteisen veden voivan johtaa jopa synnytykseen :D Hah. Nykyään muuten mihin mä ikinä menenkin, niin kaikki vaan puhuu mun mahasta ja vauvasta. Ei siinä mitään, tykkään minäkin vauvasta puhua, mutta se on vaan tosi outoa olla koko ajan huomion keskipisteenä.. Hieman ehkä vaivaannuttavaakin. Mutta kai se kuuluu asiaan.

Viime viikolla tuli viimein mun Ainu-kerhoonliittymislahja! Sellainen ihana unirätti.. Yksi tuttu haluaa vaihtaa rättejä mun kanssa, niille tulee poika ja hän sai vaaleanpunaisen rätin, meille taas tuli sininen rätti. Kunhnan saan rätinvaihdon tehtyä teen postauksen noista ihanista kerhoista (ja niistä ihanista liittymislahjoista), joihin voi liittyä raskausaikana.

Perjantaina haettiin postista myös mun ihanan H&M-äitiysvaatetilauksen ensimmäinen osa, eli kunhan sen toinen osa saapuu, teen postauksen varmaan äitiysvaatteistakin. Ihanaa, se kun on niin luontevaa minulle.
Muita ihan lähiaikoina tulevia postausaiheita on ainakin äitiyspakkauksen avaaminen (ja ehkä videopostaus siinä samalla!), uudet tulevat vauvanvaatelöydöt kirpparilta ja se Urban Decayn Naked 3-paletten esittely kun se posti nyt jaksaisi tuoda sen, ne lähetti sen jo kuulemma melkein kuukausi sitten..




Äitienpäivänä käytiin Samin äidillä ja mummolla kakkukahveilla. Sain Samilta näin ensimmäisenä äitienpäivänäni lahjaksi hänen itsetekemänsä rannekorun. Awws! :3 Siitä tulee kyllä hyvä isä. Maailman paras..

Nyt on vähän kiireitä ollut taas koulun kanssa, kosmetiikan lainsäädännön etätehtäviä pitäisi tehtailla. Ensi viikolla on tentti, ja sitten tämä mamma jääkin kesälomalle! Sitten onkin enemmän aikaa postailla.. Jos saisi tehtyä lisää vauvanhankintapostauksia ja muita mukavia juttuja. Voi kun se uusi asunto järjestyisi! En malta odottaa, että pääsisin sisutamaan jo vauvan huonetta..





Hitsi että oon innoissani näistä kahdesta kirjasta (Paula Begoun: The original beauty bible ja Dale H. Johnson: Hair and Haircare), jotka löysin koulun kirjastosta! En saa mitään enää irti tavallisista kosmetiikkakirjoista, joten nämä tiukan tieteelliset paketit tulee tarpeeseen. Ärsyttää toki, että jään viikon päästä lomalle, jolloin minun täytyy palauttaa kirjat siihen mennessä.. Äh. Ja olla yli vuoteen lainaamatta! Näitä ei oikein kunnan kirjastoista tahdo löytyä, pitäisi varmaan itse sitten tilata Jenkeistä.. Tuo Beauty bible sisältää ihan melkein kaikki kysymykset ja vastaukset mitä kosmetiikasta kysyä saattaa! Löytyy tietoa myös esimerkiksi paljon parjatuista parabeeneista ;) Mutta suosittelen kaikille, joita kiinnostaa kosmetiikan kemia ja syvällisempi kosmeettinen tietous :)






Ja nyt siihen ruokaan! Useimmille (myös minulle) soija on verraten vieras raaka-aine, joten selitän ohjeen rautalangasta, että me vähemmän kokeneetkin ymmärrämme! Laitan vielä soijarouhekastikeohjeen alle ohjeen käyttämästäni salaatinkastikkeesta, tsekkaa se myös jos kiinnostaa :)

Soijarouhekastike Lauran tapaan:

Ainekset:

Soijan keittämiseen:
1 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
1/3 kasvisliemikuutio

Kastikkeeseen:
0,5-1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
mausteita, esim.
jauhelihamaustetta
soijakastiketta
ketsuppia
pippuria
chiliä
paprikamaustetta
(suolaa jos et laita soijakastiketta)

Tee näin:
Laita soijarouheet ja vesi kattilaan. Lisää joukkoon 1/3 kasvisliemikuutiosta. Keitä n. viisi minuuttia matalalla lämmöllä. Kun soijarouhe on liottunut, kaada kuumalle paistinpannulle sipulit, öljy ja liottunut soijarouhe. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi ja mausteet. Anna hautua liedellä matalalla lämmöllä ainakin spagettien tai perunan keittymisen ajan!

Ranskalainen salaatinkastike: (sama kuin Pirkka rypsiöljypullossa)
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Sopii mielestäni todella hyvin varsinkin vihersalaattien kanssa!

Nyt täytyy laittaa kone kiinni ja mennä seuraamaan Saksa-Suomi-ottelua, kun lätkää kerrankin tulee tavalliselta kanavalta..

Mitä mieltä olitte tästä postauksesta? Oliko liian sekava laittaa kuulumisia ja ruokaohjeita samaan postaukseen? Aiotteko kokeilla reseptiäni? Onko jollakin ehdottaa muita hyviä soijareseptejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)