perjantai 9. toukokuuta 2014

Halpismerkkejä ja muita vinkkejä opiskelijabudjetin ostamiseen

Opiskelijaelämään kuuluu hintojen jatkuva tarkkailu, säästäminen, säästäminen, alennuksista osto.. Tänään jaan parhaat muistamani vinkit edullisesta ostamisesta. :)

 1. Merkki tai hinta ei takaa tuotteen paremmuutta. Meillä käytetään paljon Pirkan (ja joskus myös muiden halpamerkkien, kuten Euroshopperin) tuotteita niiden edullisuuden takia. Suurin osa on aivan loistokamaa! Ei tietenkään ole aina aivan sama asia ostaako sitä kallista merkkituotetta, joskus ne vain maistuu paremmin, mutta kokeilemalla huomaa, mitä kaikkea voi ostaa edullisilta merkeiltä. Melkein kaikki perusjutut me ostetaan siis Pirkalta (paitsi salsa, koska se on mielestäni pahaa Pirkalta :p). Kilohinnat edullisimmilla merkeillä on melkoisesti halvempia, joten siinä säästää kivasti.

2. Osta isoja pakkauksia. Tämä on hyvä ohje monenkin tuotteen kohdalla, (varsinkin wc-paperiin) sillä isoilla pakkauksilla on yleensä parempi kilohinta. Hyviä omenoita esimerkiksi saa isossa säkissä halvalla. Toisaalta jos osa tuotteesta ehtii pilaantua ennen kun sen on saanut käytettyä, niinkuin meillä keräsalaatti, sitä ei kannata ostaa isoa määrää, koska silloin rahaa menee hukkaan (onhan isompi pakkaus kertaostoksena kuitenkin kalliimpi, jos ymmärrätte mitä tarkoitan). Tutkimalla omia kulutustottumuksiaan löytää itselle sen sopivimman tavan toimia.

3.Tee ruokaa iso satsi pakkaseen. Tämän ohjeen kaikki ovat varmasti kuulleet moneen kertaan. Meillä vain ei tule todellakaan syötyä mitään pakastettua ruokaa, mielestäni sen maku ja rakenne muuttuu melkoisen paljon. Joitakin ruokia voi toki hyvin pakastaa, mutta yleensä tykkäänkin pakastaa lähinnä ruoka-aineita. Ostan esim. tarjousjauhelihaa ja laitan jemmaan pakkaseen. Kätevää!


4.Osta alennuksesta ja tarjouksesta. Minä ostan usein esimerkiksi wc-paperit ja pesuaineet tarjouksesta, ja varsinkin nuo wc-paperit riittää yleensä jo siihen asti, kunnes tulee seuraava tarjous! Alennustuotteissa kannattaa kuitenkin muistaa, että alennetun tuotteen kilohinta silti saattaa olla jopa kalliimpi kuin jonkun muun tuotteen, eli se kannattaa aina tarkistaa. Myös isot ostokset (esim. huonekalut) ostamme aina tarjouksesta.

5.Tee ruokasi itse, älä osta valmisruokia. Niiden hinnat on moninkertaisia kotiruokaan nähden. Ota myöskin omat eväät kouluun/töihin: usein kanttiinien välipalojen hinnat on aika törkeitä.. Kiirepäiviä varten varaa pakastimeen iso pussi halpaa pyttipannua tms. Toimii ainakin meillä!


5.Hanki etukortti ja keskitä ostoksesi kyseisen ketjun kauppoihin. Näin melkein joka kuukausi postilaatikosta kilahtaa keräämäsi bonukset, joka tulee siis etusetelin muodossa. Usein säästämme etusetelit, ja kun kuun lopussa rahasta on tiukkaa, on kivaa, kun on 10 euroa ilmaista ruokarahaa!


6.Palauta pullot. Tämä on minusta aika itsestäänselvä ohje, mutta yllättävän moni ei sitä jostain syystä noudata. Pullojenpalautuskin on kiva jättää loppukuulle. Rahaa ikään kuin sitoutuu pulloihin, eikä sitä pääse törsäämään siten muualle, vaan tulee käyttöön juuri oikealla hetkellä!

7.Pidä kotona hilupurkkia. Meillä ainakin Sami kerää kaikki vaihtokolikot aina taskuihinsa, ja sitten niitä löytyy ympäri kämppää, kun ne tippuu sieltä. Kehitin hilupurkin, johon hän voi laittaa kaikki vaihtorahakolikot jemmaan, tai oikeastaan siinä käy niin, että niitä löytyy edelleen lattialta, nyt mnulla vain on paikka mihin kerätä ne. Niitäkään rahoja ei tule muulloin käytettyä, joten loppukuun ruokarahat on turvattu!


+ Kasvata kotona yrttejä :) Tulee halvemmaksi kuin kaupan tuoreyrtit. Mitähän minun ruohosipuleilleni (vas.) on käynyt, kun niistä ei kasva kuin pari ohutta heinänkortta.. :/

Olikohan siinä kaikki vinkit.. Jotain on varmasti unohtunut. No, teen varmaan uuden säästämispostauksen vielä lähiaikoina. Ja sitten vauvan synnyttyä tulee kanssa vauvaan liittyviä säästövinkkejä! :)

Mutta nyt on aika kysyä teiltä, hyvät lukijat: Miten te säästätte? Noudatatteko samoja ohjeita kuin minä, vai onko teillä jotain omia vinkkejä antaa? Tuliko postauksessa joku vinkki esille, mitä et ollut aiemmin ajatellutkaan?

Ihanaa, oma sivarini tulee kotiin tänään viikonlopuksi. <3 Gotta go! ;)
3 kommenttia:

 1. Sanonpa suoraan nyt, jos koirasi syö tota markettikuraa, ei sen elämä oo mitään nannaa.. Sama varmaan vauvallasi, hänelle tulee ostaa laatukamaa. Katoppa huvikses koiranruuan lihapitoisuutta noissa halpiksissa, se on kasvisruokaa..... Mieti nyt vähän ennen kun lapsentekoa mietit, että miten se nykyinen perheenjäsen elää ja syö -.-

  VastaaPoista
 2. No voi harmitus. :) Onneksi kyseessä ei ole sinun koirasi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh onneksi ei, sillä mun koirani on 14v. ei mitään sairauksia koska satsaan laatuun.

   Poista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)