maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lauran keittiössä: Edullinen herkkujauhelihapapukastike

Mun on nyt pakko jakaa teille mun miehen uusin bravuuri: ihana jauhelihapapukastike. Kerroinkin, että Sami on siitä joulukuusta asti joutunut kokkailemaan mulle, ja tässä muutamassa kuukaudessa hänestä onkin muokkautunut oikein kätevä ruuanlaittaja. Kastike on siis aika normaali tomaattimurskaan pohjautuva jauhelihakastike höystettynä vain pavuilla, sipulilla, valkosipulilla ja muilla mausteilla. Ollaan ennenkin tehty tomaattimurskasta kastiketta, mutta se alkoi jostain syystä tökkimään. Kun sitten näin tarjouksessa noita Euroshopperin tomaattimurskia, päätettiin kokeilla tomaattimurskapohjaa uudestaan. Tällä kertaa siitä tuli taivaallista! Tai sitten syynä oli tuo papujen mukana tomaattikastike. Oikeastaan salaisuus piillee maustamisessa? En tiedä, tehkää itse ja maistakaa!



Jauhelihapapukastikke on nopea, helppo, kevyt ja vieläpä edullinen ruoka. Siitä riittää kahdelle n. kahdeksi kerraksi (4 annosta).

Tarvitset:
1 sipulin
3 valkosipulinkynttä
250 g sika-nautajauhelihaa
500 g Euroshopper-tomaattimurskaa
1 tölkki valkoisia Euroshopperin papuja tomaattikastikkeessa
jauhelihamaustetta
mustapippuria
valkopippuria
chiliä
suolaa

Kuumenna jauhelihaa hetki pannulla ja lisää sitten sipulit. Paista kunnes jauheliha on kypsynyt. Lisää joukkoon tomaattimurska ja pavut kastikkeineen. Lisää mausteita oman maun mukaan (mielellään paljon). Kuumenna kunnes pavutkin ovat lämmenneet. Tarjoile spagetin kanssa.

Noin helppoa se on ja mielestäni ihan superhyvää! Onko teillä jotain hyviä ja edullisia ruokavinkkejä?

2 kommenttia:

  1. Kuullaataa herkulliselta, pitääkin testata joku päivä ;)
    Olisi kiva jatkossakin lukea täältä edullisia, opiskelijabudjettiin sopivia reseptejä sun muita arjen juttuja! Edellinen kiharapostauskin oli mukava !!

    VastaaPoista
  2. Hih, kannattaa! Ja jatkossa tulee kyllä olemaan paljon kaikkia edullisuuteen liittyviä postauksia, opiskelija kun olen ;) Ja kiva että tykkäsit!

    VastaaPoista

Onko sinulla postaustoiveita? Kerro minulle! Onko sinulla jotain muuta sanottavaa? Rohkeasti vain :)